Hoe verwijder je lijm en verfresten?

parket verwijderen
Parket verwijderen is een lastige klus
29 juni 2018
Sanitaire badkamer verbouwen
Welke aspecten zijn belangrijk bij het verbouwen van een badkamer?
19 juli 2018

Hoe verwijder je lijm en verfresten?

lijm en verfresten verwijderen

Hoe verwijder je lijm en verfresten?

Helemaal schoon

Wanneer je iets opnieuw wil verven, kan het zijn dat de verf is afgebladderd. In dat geval moet je alle verfresten verwijderen als je wil dat de nieuwe verflaag egaal wordt. Lijmresten verwijderen van bijvoorbeeld een trap waar bedekking op heeft gelegen is net zo moeilijk. Dus hoe verwijder je lijm en verfresten het beste? En hoe zorg je ervoor dat het er uiteindelijk allemaal netjes uit komt te zien? Hieronder wordt verder beschreven hoe je lijm en verfresten het beste verwijdert. Maar niet alleen dat. Er wordt ook uitgelegd hoe je het doet zonder beschadigingen te veroorzaken.

De hogedrukspuit

Een hogedrukspuit is uitermate geschikt om verfresten te verwijderen. Voorwaarde is wel dat hij buitenshuis gebruikt wordt, maar dat is natuurlijk duidelijk. Je kunt deze gebruiken bij oude houten tuinmeubelen, schuttingen en zelfs meubels die normaal binnen staan. De druk van een hogedrukspuit is zo hoog dat de verf makkelijk van het oppervlak loskomt. De hardste straal van een gewone tuinsproeier zou alleen werken bij de stukjes verf die het meest los zitten. Daarnaast is de straal van een hogedrukspuit net niet sterk genoeg om een object te beschadigen. Dit is dus het perfecte gereedschap om verf te verwijderen.

Terpentine tegen verfresten

Het kan zijn dat je niet zo veel verf hoeft te verwijderen. In dit geval is het een goede keuze om de verf met terpentine weg te poetsen. Terpentine is een middel dat gebruikt wordt om verf te verdunnen. Om verf ermee te verwijderen heb je een hoeveelheid terpentine nodig die gelijk staat aan de hoeveelheid verf. Na het verwijderen van de verf is het verstandig om het oppervlak af te spoelen met water. Anders trekt de terpentine in het object dat je hebt schoongemaakt. Vooral wanneer dit object van hout of een ander poreus materiaal is gemaakt. Een hogedrukspuit kan niet alle verf van een oppervlak verwijderen. Daarom is terpentine ook nodig wanneer je een grote hoeveelheid verf verwijdert.

Lijm netjes verwijderen

Voor het verwijderen van lijmresten is een speciale lijmoplosser nodig. Je zou het van het oppervlak af kunnen krabben met een verfkrabber. De kans dat je het object waar de lijm op zit beschadigd is in dit geval echter groot. Daarom is het verstandiger om de lijm weg te poetsen met lijmoplosser. Dit heeft namelijk een soortgelijk effect als terpentine heeft op verf. Zo verwijder je lijm en verfresten effectief zonder beschadigingen te veroorzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp WhatsApp ons