Rare lucht in mijn huis, wat nu?

Leiding gesprongen gevolg
Leiding gesprongen, wat nu?
9 juli 2018
lekkende cv ketel
De cv-ketel lekt op de vloer, wat moet ik doen?
16 juli 2018

Rare lucht in mijn huis, wat nu?

Rare stank lucht

Heeft u last van een rare lucht in huis? Er zijn vaak verschillende oorzaken voor deze stank aan te wijzen. Denk bijvoorbeeld aan een verstopping in de afvoer onder uw sanitaire voorzieningen, een gaslekkage bij uw gasleidingen of gasfornuis, enzovoorts. Door een zogenaamde stankdetectie uit te laten voeren, kan de bron van deze stank in huis worden opgespoord. Het fijne aan een stankdetectie, is dat dit vaak zonder hak- en breekwerk kan worden uitgevoerd. Dit betekent dat het ook bij een oorzaak onder uw vloer mogelijk is, om deze te achterhalen zonder de vloer open te halen. Iets wat u veel ellende bespaart!

Stank in huis door een verstopte afvoer

Een verstopping van de afvoer zorgt niet alleen voor een nare stank in huis. Ook zal het water steeds moeizamer wegstromen, wanneer u bijvoorbeeld een kraan opendraait of het toilet doorspoelt. Reden genoeg om de afvoerverstopping zo snel mogelijk te laten verhelpen! Het verhelpen van een afvoerverstopping kunt u in eerste instantie zelf proberen. Maak bijvoorbeeld gebruik van soda of een lange, flexibele veer. De soda heeft een ontvettende werking, waardoor het afval in de afvoer los zal komen te zitten. Bij het gebruik van een veer kunt u het afval richting de centrale riolering proberen te duwen.

Hulp van een loodgieter inschakelen

Bij een gaslekkage is het raadzaam om direct een loodgieter in te schakelen. Een gaslekkage kan voor een explosiegevaar zorgen, als u bijvoorbeeld open vuur in huis gebruikt. Daarbij kan een gaslekkage voor een verstikkingsgevaar zorgen. Iets wat u vanzelfsprekend wilt voorkomen! Een loodgieter kan de bron van de gaslekkage voor u opsporen en deze direct verhelpen. Vaak zal het noodzakelijk zijn om de kapotte gasleiding te vervangen.

 

Wilt u meer weten over het laten uitvoeren van een stankdetectie in huis? Klik hier voor meer informatie!

Klik hier om terug te gaan naar de homepagina.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp WhatsApp ons