Parket verwijderen is een lastige klus

parketvloer onderhouden
Parketvloer onderhouden
1 mei 2018
lijm en verfresten verwijderen
Hoe verwijder je lijm en verfresten?
29 juni 2018

Parket verwijderen is een lastige klus

parket verwijderen

Parket verwijderen is een lastige klus

Van je parket af komen?

Wil je een nieuwe vloer, maar heb je parket liggen? Het is dan net als bij andere vloeren geen optie om het parket te laten liggen. Je moet het parket eerst verwijderen, voordat je dit kunt vervangen door bijvoorbeeld laminaat of plavuizen. Parket verwijderen is echter gemakkelijker gezegd dan dat dit gedaan is. Je weet daarnaast ook niet wat er vervolgens moet gebeuren als het parket eenmaal is verwijderd. Want in welke container past nou zoveel parket? Gelukkig is daarvoor een oplossing. Hieronder wordt beschreven hoe parket verwijderd wordt. Tot slot wordt er uitgelegd waarom je het beter door een professional kunt laten doen.

Parket verwijderen voor beginners

Wat je als eerste moet doen bij het verwijderen van parket is het verwijderen van de plinten. Deze moeten toch opnieuw gelegd worden wanneer je een nieuwe vloer laat leggen. Vervolgens ga je het parket verwijderen. Dit kan met handgereedschap, zoals een breekijzer. Het gaat echter sneller als je dit machinaal doet met een parketverwijderaar. Het huren van een parketverwijderaar is minder voordelig dan parket laten verwijderen. Daarom is het wat kosten betreft een goede keuze om dit door een vloerbewerkingsbedrijf te laten doen.

Waar laat je het?

Parket van jouw gehele huis past natuurlijk niet allemaal in de grijze container. Daarnaast zou menig vuilnisman bezwaar maken tegen het moeten ophalen van grofvuil. Hun werk is namelijk het ophalen van restafval, groen afval en papier. Parket valt onder geen van die drie categorieën. Maar waar laat je het dan? Parket is namelijk niet geschikt als eventueel brandhout voor in de open haard. Grofvuil brengt men meestal direct naar een afvalverwerkingsbedrijf. Het nadeel hiervan is dat je een vergoeding moet betalen voor dit bedrijf jouw parket aanneemt. Dit is vaak niet het geval wanneer je een vloerbewerkingsbedrijf je parket laat verwijderen.

Parket laten verwijderen

Het verwijderen van parket is dus nog niet zo gemakkelijk als je zou denken. Maar waarom zou je het zelf doen als je het ook kunt laten doen? Het overlaten aan een professional van parket verwijderen kan tegen een redelijke prijs. Daarnaast kan een vloerbewerkingsbedrijf dit sneller doen dan jijzelf. Zij hebben hier namelijk de middelen voor. Verder beschadigt een professional minder snel iets waarvan het de bedoeling is dat het heel blijft. Deze kan bovendien na het verwijderen alle stukken parket meenemen en weggooien. Dat is toch mooi meegenomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp WhatsApp ons