De cv-ketel lekt op de vloer, wat moet ik doen?

Rare stank lucht
Rare lucht in mijn huis, wat nu?
12 juli 2018
Sanitaire badkamer verbouwen
Welke aspecten zijn belangrijk bij het verbouwen van een badkamer?
19 juli 2018

De cv-ketel lekt op de vloer, wat moet ik doen?

lekkende cv ketel

Een lekkende cv-ketel kan om verschillende redenen een grote ergernis voor u vormen. Denk aan het feit dat het uit de cv-ketel gelekte vocht op uw vloer terecht kan komen en hier voor een nare waterschade kan zorgen. Daarbij kan de lekkage in uw cv-ketel een storing tot gevolg hebben, waardoor u niet langer warm water kunt gebruiken. Evenals dat het onmogelijk zal zijn om uw woning nog te verwarmen. Geen prettige gedachte tijdens de koude herfst- en wintermaanden in Nederland! Het toont aan hoe belangrijk een reparatie en onderhoud aan de cv-ketel kan zijn. In dit artikel vertelt een ervaren loodgieter u hier meer over.

 

Tip: vang het uit de cv-ketel lekkende water op in een teil of met een emmer! Zo voorkomt u de dat de waterschade onnodig groot wordt.

 

Laat direct een reparatie aan uw cv-ketel uitvoeren

Bij een lekkende cv-ketel is het belangrijk om zo snel mogelijk voor een oplossing te zorgen. Het vocht van de lekkage kan in uw vloer trekken, waar het voor een vervelende waterschade zorgt. Denk aan rottende plekken in uw houten vloer, schimmelplekken op de muren rond uw vloer, enzovoorts.

 

Daarbij is het vervelend als andere onderdelen beschadigd raken, als gevolg van de lekkende cv-ketel in huis. U kunt voor het herstel van een cv-ketel hulp van een spoedloodgieter inschakelen. Steeds meer loodgietersbedrijven bieden een dergelijke spoedservice aan. Een spoedloodgieter staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar, om de helpende hand te bieden bij lekkages.

 

Onderhoud aan de cv-ketel in huis is essentieel

Om de kans op een lekkage rond uw cv-ketel zo klein mogelijk te maken, is het essentieel dat u deze regelmatig van onderhoud voorziet. Het onderhouden van de cv-ketel kunt u eens per twee of drie jaar laten doen door een loodgietersbedrijf bij u in de buurt.

Klik hier om terug te gaan naar de homepagina.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp WhatsApp ons