Je vloer onderhouden, 7 tips!

vloerentrends
De vloerentrends van 2020, dit zijn ze!
29 januari 2020

Je vloer onderhouden, 7 tips!

Je vloer onderhouden

Je vloer onderhouden

Je hebt net een prachtig huis gekocht waar je al jaren van droomt. Vooral ben je verliefd geworden op die eikenhouten vloer of dat prachtige klassieke visgraatparket. Hoe zorg je er dan voor dat de vloer even mooi blijft als dat die nu is? Zeven tips om je op weg te helpen je vloer te onderhouden!

Durf te vragen

Vraag altijd aan de vorige bewoner of de leverancier die de nieuwe vloer in je woning legt, hoe je het het beste onderhoudt. Elke vloer is weer anders. Door je te verdiepen in wat voor aandacht jouw type vloer nodig heeft, houd je die gave look ook in de toekomst zo mooi als in de boekjes.

Gebruik eens wat olie of wax

Als je parket hebt, dan is het regelmatig inwerken met wax of olie wel echt noodzakelijk om je vloer te onderhouden. Zo behoudt het hout zijn glans en blijft vuil op afstand. Gebruik niet teveel, maar zorg wel dat het laagje dat je erop smeert voor ruim een uur stevig kan intrekken. Als je er later even met een droge doek eroverheen gaat is het zo goed als af!

Schoenen uit!

Vergeet niet dat je met je schoenen of je slippers veel vuil van buiten naar binnen meeneemt. En ook al stofzuig je regelmatig en ziet de dweil meer de vloer dan kast, blijft er altijd een klein laagje vuil op de vloer liggen. Dat is, zelfs na verloop van tijd, moeilijk zichtbaar totdat je met een sterk spulletje eens even de vloer gaat reinigen. Wat is die vloer vies geworden!

Liefde in een fles

Ook een stenen vloer heeft jouw liefde nodig. Door regelmatig te impregneren met speciaal daarvoor ontworpen onderhoudsmiddelen wordt het steen optimaal verzorgd. Anders wordt het breekbaar, droog en dof. Daar is natuursteen veel te mooi voor!

Vetvlekken

Een betonvloer is niet kapot te krijgen. Toch komt er vet op als je kookt, een avondje het gourmetstel aan hebt staan of per ongeluk wel eens wat eten op de vloer laat vallen. Na verloop van tijd zijn deze vlekken erg lastig eruit te krijgen en nou niet bepaald mooi. Gelukkig zijn er vele onderhoudsmiddelen beschikbaar om deze vetvlekken te behandelen.

De indeling van de meubels

Bij sommige vloeren zie je meteen waar de bank heeft gestaan, waar de tv en welke hoek de kast. Na een lange tijd, mede door zonlicht, kan een vloer verkleuren en uitdrogen. Door regelmatig te spelen met de indeling kun je dit remmen danwel voorkomen.

Opschuren

Sommige vlekken, zoals in houten drempels of plinten, krijg je er maar niet uit. Die zijn er echt ingetrokken. Door de vloer even goed op te schuren en daarna weer in te lakken, krijg je die vlekken eruit. Door jezelf vervolgens goed te laten adviseren in de soorten lak, krijg je uiteindelijk weer de vloer waar je van droomt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp WhatsApp ons