Hoe kun je een marmeren vloer reinigen?

betonnen vloer
Een mooie betonnen vloer in je woonkamer
20 augustus 2018
Een vloer schuren of polijsten?
Een vloer schuren of polijsten? Wat is het verschil?
27 november 2018

Hoe kun je een marmeren vloer reinigen?

marmeren vloer reinigen

Hoe kun je een marmeren vloer reinigen?

Wat is marmer?

Marmer is een natuursteensoort waarvan het lijkt alsof er vlekken in zitten. Vaak is er een groot kleurcontrast tussen de ‘vlekken’ en de dominerende kleur. In huizen komt marmer vaak voor als steunpilaar en in tegelvloeren. Alhoewel marmeren vloeren erg duur zijn, is het een zeer populaire vloersoort. Dit komt namelijk omdat veel mensen vinden dat het een luxe indruk geeft aan een huis. Ook mensen die van klassieke architectuur houden, vinden marmeren vloeren vaak erg mooi.

De dagelijkse schoonmaak van marmer

Marmeren vloeren maak je zoals iedere andere vloersoort een aantal keren per week schoon. En zoals bij andere vloersoorten doe je dit ook door deze te dweilen. Vlekken kun je erg snel zien op marmeren vloeren. Het is dus waarschijnlijk dat je deze er sneller uit haalt dan bij andere vloeren. Gelukkig is dit zeer gemakkelijk te doen met een natte doek en allesreiniger. Het dweilen van een marmeren vloer kun je het beste doen met schoonmaakmiddel dat een beschermlaagje achterlaat. Het voordeel hiervan is dat de vloer niet al te erg beschadigt raakt door de schoonmaak zelf. Ook laat je geen blijvende voetstappen achter tijdens het dweilen.

Hoe onderhoudt je een marmeren vloer?

In principe hoef je niet heel erg veel te doen aan het onderhoud van een marmeren vloer. Dit komt omdat het een natuursteen is met een natuurlijke glans. Wel is het noodzakelijk dat je deze vloersoort iedere zes maanden polijst om die glas te behouden. Hierbij gebruik je een speciale polijst lotion. Polijsten is een goede methode om de glans van marmer te behouden. De polijstmachine poetst de vloer namelijk niet alleen op. Deze zorgt ervoor dat de vloer de lotion opneemt. Na het polijsten is het verstandig om niet al te veel over de marmer te lopen. Deze kan namelijk erg glad zijn en er overheen lopen kan ongelukken veroorzaken.

Wat je absoluut niet moet doen

Om te voorkomen dat je krassen maakt in marmer, mag je een marmeren vloer niet stofzuigen. Je kunt deze beter met een zachte bezem vegen. Ook is het niet praktisch om meubels te verschuiven over een marmeren vloer. Deze kun je het beste optillen en op die manier verplaatsen. Bovendien kun je het beste een natuurstenen vloer laten leggen. Wanneer je deze zelf legt kan het zijn dat de vloer niet mooi wordt en dat is niet wenselijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp WhatsApp ons