Een egaline vloer wat is dat?

betonnen vloer
Een mooie betonnen vloer in je woonkamer
20 augustus 2018
marmeren vloer reinigen
Hoe kun je een marmeren vloer reinigen?
19 september 2018

Een egaline vloer wat is dat?

egaline vloer

Een egaline vloer wat is dat?

Wat is egaline precies?

Een egaline vloer is een gietvloer die vaak in grote ruimtes of zelfs hele gebouwen voorkomt. Het gietmengsel bestaat uit water, egalisatiemateriaal en versterkingsvezels. Meestal wordt dit gebruikt voor de egalisatie van betonvloeren. Het is dus een soort afwerklaag voor een vloer. Het kan ook gebruikt worden voor de egalisatie van houten vloeren en dekvloeren. Bovendien is het een vloer die makkelijk schoon te houden is en gemakkelijk is te onderhouden.

Waar leg je meestal egaline vloeren?

Zoals al eerder is gezegd, komen egaline vloeren vaak voor in grote ruimtes en gebouwen. Voorbeelden hiervan zijn fabrieken, scholen, ziekenhuizen en grote bedrijfskantoren. De eigenaren van deze gebouwen kiezen hiervoor, omdat het voordeliger is dan bijvoorbeeld laminaat of parket. Ook is het gemakkelijk om mee te werken. Toch zijn er ook een nadeel. De vloer kan zoals elke andere vloer uitzetten bij warme temperaturen. Wel kan deze vloer goed tegen vriestemperaturen. Deze vloeren zijn dus ook geschikt voor vriezers van supermarkten en restaurants.

Hoe onderhoudt je egaline vloeren

Zoals hierboven al is verteld, is egaline gemakkelijk schoon te houden en te onderhouden. Dit komt grotendeels door de naadloze textuur van deze vloersoort. Zo blijven er geen vuilrestanten achter. Je kunt egaline zonder problemen stofzuigen en dweilen met allesreiniger. Omdat er veel mensen over egaline vloeren heen lopen, is het niet verstandig deze in de was te zetten. Je kunt egaline toch eens in de drie maanden dweilen met een speciaal schoonmaakmiddel. Dit dient een middel te zijn dat een beschermlaag aanbrengt op de vloer. Zo voorkom je alsnog dat de vloer slijtage oploopt.

Weetjes over egaline

Wist je toevallig dat egaline als zowel een binnen- en buitenvloer gegoten kan worden? Of dat egaline heel snel geplaatst kan worden? Daarnaast kun je verschillende kleurstoffen aan een egaline vloer toevoegen. Zo krijg jij het ideale design. Bovendien is de exacte dikte van de vloer ook te bepalen door de hoeveelheid egaline die je giet. Dit is niet zo bij hout- en tegelvloeren. Hierbij moet je een bepaalde hout- of tegelsoort kiezen om op de juiste dikte te komen. Als laatste kun je er heel gemakkelijk laminaat of vloerbedekking overheen leggen. Het gladde oppervlak van egaline is de perfecte ondergrond voor zwaar tapijt of kliklaminaat. Andere vloersoorten zouden hier ook op gelegd kunnen worden. Voorwaarde is dat deze niet aan de betonvloer vastgelijmd hoeven worden. Dit maakt egaline een erg veelzijdige vloersoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp WhatsApp ons